Menu

Stor donation til HVB fra Salling Fondene

image
02. december 2020 kl. 17:57

Salling Fondene donerer ny multibane til Himmelev Veddelev Boldklub

Himmelev Veddelev Boldklub har vokseværk. Til foråret 2021 får klubben nyt multibaneanlæg, hvor børn i alderen 2-4 år kan prøve kræfter med leg og boldspil. Multibanen bliver en realitet efter en donation på 250.000 kr. fra Salling Fondene. Det er føtex i Roskilde, der har indstillet projektet med ønsket om, at flere børn skal blive en del af et sundt fællesskab.

I Himmelev Veddelev Boldklub (HVB) er der knald på hver lørdag, når 2-4-årige fodboldspirrer leger og spiller bold, mens mor og far leger med. Konceptet hedder ”Fodbold for Sjov” og er de seneste år blevet et af de mest populære tilbud i klubben.

Derfor har HVB en drøm om at udvide med nye faciliteter. Men drømmen har været gemt væk, fordi klubben er drevet af frivillige med medlemskontingenter som primær indtægtskilde og derfor ikke har det økonomiske råderum – indtil nu. I dag har klubben nemlig modtaget en donation på 250.000 kroner til et multibaneanlæg fra Salling Fondene, der hvert år donerer penge til projekter, der styrker danskernes aktive og sociale liv.

Det nye anlæg kommer til at ligge ved siden af klubhuset og vil give helt nye rammer for Fodbold for Sjov-konceptet og børnefodbolden i HVB generelt.

”Vi er utroligt glade for donationen, som betyder, at vi kan præge endnu flere børn i en sund retning. Multibanen vil give mange nye muligheder, ikke kun for vores medlemmer, men også for andre børn i byen og de lokale børneinstitutioner, som frit kan benytte anlægget i dagtimerne, hvor boldklubben som udgangspunkt er lukket,” fortæller formand i HVB, Carsten Reinholdt.

Klubben blev i 2010 kåret som årets breddeklub og har de seneste år tiltrukket både børn og voksne fra hele Roskilde Kommune. Derfor vil donationen komme mange forskellige børn til gode.

”Folk kommer fra hele oplandet for at få deres små poder med til Fodbold for Sjov. Vi har endda nogle børn, der kommer fra området uden for kommunegrænsen for at være med hver lørdag. Det vidner om, at vi har fat i den lange ende,” fortæller Carsten Reinholdt.

føtex-butikker i Roskilde støtter op om sunde fællesskaber

Det er varehuschefen i føtex ved Roskilde Stationscenter, Jimmy Andersen, der har indstillet projektet til den årlige donation fra Salling Fondene. For Jimmy Andersen er det især projektets ønske om at give børn en sund start på livet, der har fået ham til at indstille det.

”Jeg synes, der er for mange børn, der sidder med deres iPad i stedet for at komme ud at røre sig og være med i nogle sunde fællesskaber. Med den her donation forsøger vi at gøre fællesskabet til en naturlig del af livet. Jo tidligere man bliver præsenteret for de sunde fællesskaber, jo lettere har man ved at holde fast,” fortæller Jimmy Andersen.

Det er ikke første gang, føtex-butikkerne i Roskilde er med til at støtte HVB. I føtex Ro’s Torv har man siden 2019 givet kunderne mulighed for at donere deres flaskepant til foreningen, som derigennem har modtaget omkring 20.000 kroner de seneste år. Støtten fra føtex-butikkerne har betydet meget for klubben, fortæller formanden.

”Det bliver hele tiden sværere at finde sponsorer, når man er en klub drevet af frivillige. Derfor er det virkelig storartet, at Salling Fondene og føtex vil give penge tilbage til lokalsamfundet. Det betyder noget for os og for breddeidrætten i det hele taget, når vi modtager støtte fra erhvervslivet,” fortæller Carsten Reinholdt.

13 lokale projekter er udvalgt

Multibaneanlægget er et af 13 lokale projekter, der er blevet tildelt en donation af Salling Fondene via føtex. Der er i alt blevet doneret 3 millioner kroner, og de 13 projekter er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv. Det er fjerde gang, Salling Fondene donerer penge til lokale projekter via føtex.

”Salling Fondene vil være med til at gøre hverdagen bedre, og derfor er det helt naturligt for os at bidrage til projekter, der skaber nye gode, sunde og aktive fællesskaber og rammer. Vi er samtidig glade for, at det er gode projekter i hele landet, vi har mulighed for at støtte, da vi er en fond til glæde for alle danskere,” siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

---

Om Himmelev Veddelev Boldklub

HVB er Roskildes største fodboldklub og blandt Sjællands 10. største bredde fodboldklubber. Klubben blev dannet i 1925 og har i dag over 1.000 medlemmer fra ung til gammel. Den yngste er blot 2 år og den ældste ikke mindre end 80 år.

Om ’Fodbold for Sjov’

Fodbold for Sjov er baseret på leg med bold for de 2-4-årige, hvor de basale motoriske færdigheder fremskyndes gennem leg. Træningen drives af en gruppe af HVB’s egne ung-seniorspillere, som har haft en fodboldopvækst i HVB. Efter hver træning er der frugt og saft til børn og forældre i klubhuset, så det sociale element ved at være en del af en fodboldklub – også uden for fodboldbanen – introduceres allerede i en tidlig alder.

Om Salling Fondene

Salling Fondene er eneejer af Salling Group, som driver bl.a. føtex, Netto, Bilka, Salling stormagasiner, BR, Carls jr., Starbucks og Skagenfood og Wupti. De har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark.

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end en milliard kroner.

Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

§ Købmand Herman Sallings Fond

§ Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

Det er Købmand Herman Sallings Fond, der donerer til de 13 lokale projekter, som føtex har bistået fonden med at finde frem til. Dette er sket via indsamling af ansøgninger gennem de lokale føtex-butikker rundt omkring i landet, som føtex herefter har indstillet til fondens bestyrelse. Læs mere om føtex’ CSR-arbejde her: https://omtanke.foetex.dk/

 

 

Luk